Mumsig cheesecake !
I lördags bjöd jag på cheese cake dekorerade med blåbär och jordgubb. Många som såg bilden på instagram ville ha receptet, så här kommer det!!
Tårtan räcker till 10 personer!
Skål 1:
6 äggvitor vispas hårt
Skål 2:
6 ägg gulor
8 msk stevia
400 gr philadelfia ost
Vispas poröst.
Skål 3:
4 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
vispas
Blanda ihop skål 2 och 3!
Vänd sedan ner innehållet i skål 1.
Häll upp i en form med avtagbarkant. Jag lindade in formen i plastfolie.
Låt stå i frysen minst 6 timmar.
Ta fram en stund innan servering. Dekorerara med blåbär och jordgubbar.
Smäl 200 grammörkchoklad minst 70 %. Ringla den varma chokladen över cheesecaken.
14 Comments
Anonym
Hej !
Är det inte steviaströ du använder annars är det väldigt mkt stevia i kakan.
Med vänlig hälsning Lena
Anna Truelsen
Hej Lena!
Jag använder ICAs stevia!
8 msk är perfekt för cheesecaken!
Jag är mycket känslig för sötsmak!
Och tycker inte att den är för söt!
Du får testa själv, och prova dig fram till vilken sötma du vill ha! I original receptet ca det var
1 1/5 dl strösocker i!
Allt och/eller Inget
Tack tack för receptet! De ser fantastiska ut! Ska bli spännande att smaka, förhoppningsvis svänger vi ihop en tills imorgon.
Trevlig helg!
KRam Linda
Wyn Vogel
Love the way you have decorated it as well!! definitely one to try – thanks for sharing!!
Gabriella
Oj så gott det ser ut!=)
Jessica - Svart på vitt
Ser ljuvligt god ut! Och snygg var den också! Riktigt proffsig! 🙂
Kramar
A-Smile-Style
Hallo Anna, i love your Blog, and i want your cake !! ;))) Yami yami yami mmmhhhh it looks soooo great. lovely greetings Anja
Anonym
Wow, was für eine Torte, lecker!!
Liebe Grüße, Sabina
Anonym
Hej! Läste just reportaget om ditt hem i nya Lantliv, sååå snyggt – enkelt och snyggt= smakfullt!
Kram och trevlig Valborg!
Susanne
Anonym
Hei! Den kaken så nydelig god ut:)kan tenke meg å prøve den. Men jeg må vist få litt oversettelse av noen ord:) Stevia er set sukker og grædde hva er det??:) Takk for hjelpen ha en fin dag!!
PIAZZAN
Så gott det ser ut ..även om man känner sig lite, lite tveksam till bär som man inte odlat själv just nu med alla larmrapporter …fast det stannar vid tanken ..*skrattar..hade gärna satt i mig det där.
Ha en fin valborg .
Pernilla
Njut Av Livets Goda Ting
Den ser ut som en riktigt konstverk!
Va du är duktig!
Kram
Jessica
Lindas plats
Gud så gott det där såg ut då är så det vattnas i munnen.
Kram Linda
tack för en trevlig blogg
Ninelin
Ser supersmarrigt ut 🙂 får prova vid tillfälle. Trevlig Valborg!