nyår

Musli

Foto: Carina Olander

Hemgjord musli är både god och nyttig! Man kan variera efter smak och tycke!
Muslibasen!
Rågflingor
Solrosfrön
Linfrö
Hackade sesamfrön

Blanda i vad du själv gillar exempelvis någon eller alla dessa indigrenser!
pumpakärnor
Mandel
Hasselnötter
Chasewnötter
Valnötter
Kokos
Kardemumma

Lägg allt i en ugnspanna! Ringla över flytande honung 3- 5 msk beroende på hur mycket du gör. Häll över ca 2 dl vatten.
In i ugnen ca 200 grader ca 10-15 min. Rör runt med gämna mellanrum. Så att det inte blir bränt!
Det ska vara torrt och rostat när det är färdigt. Gå inte så mycket på tiden utan hur det ser ut och känns.
Servera med filmjölk eller yogurt!
Smaklig måltid!

Det hade smygit in ett tryckfel i reportaget om mitt skafferi . Det ska inte vara 2 dl sirap i muslin. Utan 2-3 msk flytande honung!

Ha det så gott!

kram Anna

23 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »